keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

12# Mikä siinä raviurheilussa viehättää? - 5 väitettä ravihevosista

Hei ja kivaa keskiviikkoa jälleen! Tälläkertaa keskiviikkopostauksessa esitetään väitteitä ja joko allekirjoitan tai kumoan ne. Aiheena ravihevoset, ne kiistelyn aiheet!
Kaikista kuvista kiitos äidille!
_________________________________________________________________________________

1. "Ravihevosia pakotetaan juoksemaan ja niitä hakataan!" 
Ei ei ja vielä kerran EI! Ei saa yleistää. Suurin osa ravihevosista on radalle päästyään innoissaan korvat tötteröllä. Niiden silmät syttyvät ja ne juoksevat innoissaan eteenpäin.
Suomessa ajovitsan käyttöä säännöstellään tarkasti. Myös ratsastajat käyttävät raippaa napakammin. Kuski saa käyttää vain ranneliikettä ja siinä on määräkin kuinka monta kertaa saa napauttaa. Ohjilla saa käskeä vain, kun käsi liikkuu kyynärpäästä. Kuskit myös nostelevat ohjia, mutta silloin ei saa läsäyttää niillä hevosta.
Näyttääkö tämä hevonen hakatulta ja pakotetulta
2. "Hevosen pää kiskotaan väkisin liian ylös"
Ei. Sekkiä käytetään, jotta hevonen ei saa väsyessään päätä alas, jolloin se ei pian saa henkeä. Hevosen pää voi levätä sekin varassa kun se väsyy, joten hengitys on turvattu. 

3. "Hevosia on kuollut raviradalle"
Totta. Ikävä kyllä tämä on totta. Suurimmassa osassa tapauksia hevosella oli synnynnäinen sydänvika, jota ei voitu huomata. Sitten sydän petti kovan rasituksen takia. Jos sama hevonen olisi kisannut esteillä, se olisi voinut kuolla silti.

4. "Ravihevoset ovat hulluja"
Eipä ei. Meidän maailman kiltein Aleksi on ravuri. Ei ravihevoset ole sen hullumpia kuin muutkaan hevoset. Huhhuh mistäköhän ihmiset saa tämänkin päähänsä.
Aivan täysin seonnut raviponi
5. "Hevoset, hoitajat ja valmentajat nauttivat työstään"
Totta. Toki poikkeuksia löytyy, mutta niitä löytyy myös ratsupuolelta, esim rollkur hevoset ja muut vastaavat.


6 kommenttia:

  1. Todella kiva postaus :) Väitteitä ja epäilijöitä olisi varmasti löytynyt vielä vaikka kuinka, mutta nuo viisi ovat juuri sopivia!

    saarusti.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! Totta, niitä olisi kyllä löytynyt vaikka muille jakaa :|
      Käyn kurkkaamassa blogin!

      Poista
  2. Hyvä postaus! Totta, ravureista kyllä puhutaan usein kaikkea tuollaista ikävää :/

    mylittleponyys.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep, mua itteä ravityyppinä ärsyttää ne ja noita kaikkia olen kuullut hyvistä kouluvalmentajista lähtien. Kyllähän tuo laji näyttää päällepäin kovalta, mutta eläin on luotu juoksemaan :D
      Käyn kurkkaamassa sunkin blogin!

      Poista
  3. Sellaset isommat ravitallit tekee sitä (ei kaikki osa), että hevonen juoksee niin kauan kun kuntoa ja menestyy. Sitten hevonen kuopataan kun sitä ei ole enään hyötyä. Näin olen siis kuullut ja jotenkin ikävää hevosen esineellistämistä, että hevosella on arvoa vain jos se tuo kotiin mainetta ja kunniaa.. Mikä on sun kanta ja pystytkö kertomaan asiasta tarkemmin:)? Mielenkiintonen postaus !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osittain totta. Siis kyllähän ne laitetaan juoksemaan jos ne juoksee. Ne ei kipeinä juokse. Hevosta joka tuo kotiin hylkyjä ei isolla ravitallilla voi pitää, kun lupaavia valmennettavia on jonossa. Toki osa esineellistää, mutta nää isot nimet ei sitä voi tehdä, kun sillon se heppa ei juokse. Monet tyypit laittaa hevosen koukkuu et sen ei tarvi joutua minkään pikkutytön käsiin tai tyyliin kiertoon. Tärkeimmistä hevosista toki pidetään kiinni. Mutta kyllähän sitä ratsu ja rvaipuolella tapahtuu tuota esineellistämistä, mutta siis aika karkeeta yleistämistä :D.

      Poista

Suosituimmat