sunnuntai 13. elokuuta 2017

68# Voittoja, viimein!

Moikka!
Minä en edes ala selittelemään tätä postaustaukoa, sitä nyt vain on kertynyt, ei ole ollut aikaa ja silloin, kun olisi niin ei ole motivaatiota.
Tässä tämän ja viime postauksen välissä olemme kerenneet startata kuusi kertaa, Haapajärvellä 9.7, Nivalassa 13.7, Reisjärvellä 19.7, Pihtiputaalla 22.7, Ylivieskassa 29.7. ja Kokkolassa 3.8.

Haapajärvi 9.7. 
Eli siis kuten viime postauksessa kerroin, Haapajärvellä oli montelähtö, jossa Iina Hautamäki hyppäsi ohjaksiin. Awa oli heti lämmittelyssä hyvä, joten hyvillä mielin lähdettiin starttiin. Heti voltista Awa lähti hyvin liikkeelle ja paria possulaukkaa lukuun ottamatta poni juoksi tosissaan ja selvä voittohan sieltä tuli. Aika oli 2.55,jotain, en kuollakseni muista mitä. Iina saa varmasti mennä Awalla myös toiste.

 ©Merja Ahola-Turpeinen

Nivala 13.7.
Nivalan paikallisraveissa pääsin taas itse ponin kyytiin. Lämmityksessä poni oli ihan okei, raviin en ollut 100% tyytyväinen. Startissa meillä oli rasitteena 180m pakki. Volttaukseen meni ikuisuus, mutta lopulta pääsimme liikkeelle. Awa lähti ihan hyvin, mutta jäi himmailemaan ensimmäisen ohitettavan rinnalle. Kun siitä päästiin viimein ohi, oli ankaran loppukirin aika. Loppusuoralla saatiin viimein kone käyntiin ja Awa ohitti monta ponia, päästen kolmantena maaliin. Aika oli vain 2.57, että alun himmailu vei voittomahdollisuudet. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen Awaan.
Nivalasta minulla ei kuvia ole.

Reisjärvi 19.7.

Viime keskiviikkona olimme Reisjärvellä raveissa. Ajattelin, että kuitenkin liian kova lähtö pärjäämiseen. Lämmityksessä otin kiitolaukkavetoja, joiden jälkeen ravi tuntui hyvältä.
Startissa Awa lähti heti voltista tosi vauhdikkaasti ja ensimmäisessä kurvissa pääsimme keulaan. Pitkältä pakilta lähti vielä yksi poni, joka otti kiinni kovaa vauhtia. Maalisuora oli melkoista paniikkia minun osaltani, kun se toinen poni lähestyi. Awa kuitenkin piti kärjessä hyvin maaliin saakka. Minun ensimmäinen voittoni, joka kyllä tuntui erittäin hyvältä. Aikakin oli erittäin hyvä, eli 2.47,6. Jäimme siis vain 0,6 sekuntia ennätyksestä.

Pihtipudas 22.7.
Pihtiputaalle tuli todella kova lähtö, joten lähdin starttiin matalilla odotuksilla. Awa oli lämmityksessä erittäin paljon menossa, joten mieli vähän koheni. Awa lähti liikkeelle erittäin hyvin ja olimmekin maalin kohdalla jo toisina. Paalun poni oli aika kaukana, mutta takasuoran puolivälissä Awa otti oikein spurtin ja lähti tosissaan ottamaan kiinni johtavaa. Viimeiseen kurviin pääsimme rinnalle ja poni tuntui olevan vielä oikein innoissaan, joten siinä vaiheessa tiesin, että peli on selvä. Awa kipitti ohi ja otti helpon voiton, toisen peräkkäisen. Aika ei ollut mikään päätä huimaava, mutta ei sen tarvinnut mennä kovempaa.


Ylivieska 29.7.
Ylivieskassa oli taas hurjan kova lähtö, jossa lähdimme vain 20m pakilta. Lämmityksessä Awa oli vähän vaisu, mutta ihan hyvällä ravilla. Startissa Awa taas lähti todella hyvin, mutta yksi paalun poneista oli haastavampi ohittaa. Takasuoralla pääsimme keulaan, mutta yksi poni tuli helposti ohi melkein heti. Loppusuoran puolessa välissä sain rinnalleni kaksi ponia, joista molemmat menivät meidän ohitse. Takaa tuli myös yksi kova poni, mutta laukkasi neljännen sijansa maalilaukaksi. Joten lopputulos oli hyvä neljäs ajalla 2.49.

Kokkola 3.8.
Kokkolassa lähtö ei näyttänyt meille ollenkaan mahdottomalta, joten ihan hyvillä mielin lähdimme matkaan. Awa oli taas vaihteeksi hiukan vaisu, mutta en lähtenyt lyötynä matkaan. Volttaus tuntui menevän huonosti, mutta kyllä se sitten lopulta sujui sen verran, että pääsimme ensimmäisellä yrityksellä matkaan. Awa lähti ihan hyvin ja olimme taas ihan hyvin toisena. Paalun poni oli taas kaukana ja saimme sen loppukurvissa kiinni. Takaa tuli kuitenkin yksi poni todella kovaa, joten se meni valitettavasti ohi. Hyvin toisena tulimme maaliin ja kappas vain, ennätys parani 1,5 sekuntia, eli ennätys on nyt 2.45,5.

Hyvillä mielin kohti ponikunkkareita! Itseasiassa olemme siellä nyt, kun tämä postaus tulee.
Seuraavaan postaukseen!
-IIDA

1 kommentti:

Suosituimmat