maanantai 24. huhtikuuta 2017

57#Korttikurssin ensimmäinen päivä

Hei!


Eli tosiaan, viikonloppuna alkoi P-ajolupakurssini Kaustisella. Kurssi suoritetaan siis kolmen viikonlopun aikana, viimeisenä viikonloppuna on loppukoe.
  Awa vietiin siis Kaustiselle jo perjantaina, sillä se asusti kurssin aikana tuttumme tallilla lähellä rataa. Äidin kanssa sitten lauantaiaamuna lähdettiin ajamaan henkilöautolla kohti Kaustista, jossa mentiin sinne tallille ja laiteltiin Awa. Kävelyttelin ponin sitten vajaan kilometrin matkan raviradalle, jossa laitettiin katokseen ja jouduttiin riisua, sillä pääsykokeessa piti valjastaa itse.


Valjastus meni erittäin hyvin, kunnes toinen ohja jäi jostain kohtaa riimun päälle ja riimu oli hetken jumissa. Sain kuitenkin sen irti. Poni jaksoi seistä hienosti ja antoi laittaa kaikki varusteet vastustelematta.



Meidän piti ajaa kaksi kierrosta rataa vasten kilpailusuuntaa, ajoin tosi hidasta hölkkää oikeastaan koko matkan. Viimeisellä takasuoralla poni sai hölkkäillä hetken vähän kovempaa.
Katokseen peruutus ei mennyt oikein putkeen, sillä poni sekoili ja kärryt olivat välillä väliseinässä ja ties missä. En edes tiennyt, että vanhemmat saivat auttaa peruutuksessa, äiti vain nauroi siinä vieressä!

Tyytyväinen kuski ;D
Sitten äiti lähti viemään ponia takaisin tuttumme tallille, mutta jätti kärryt katokseen, sillä meillä oli kärryjen vetoa. Meillä oli ensin teoriaa, jossa meille jaettiin jotain lappusia ja sääntökirja. Katsottiin muutama sääntö sieltä täältä, jonka jälkeen katsottiin videokirjastosta ponilähtöjen volttauksia. Sen jälkeen oli volttausta takasuoralla kärryjä vetäen.
Tosiaan me volttasimme kahdessa ryhmässä, kaikki paalulla. Meillä oli numerot 1-4 etuvoltissa, 5 ja 6 juoksulangalla ja 7-9 takavoltissa. Jokainen kävi niin etu- kuin takavoltissa sekä tietysti juoksulangalla. Kärryjen veto sujui yllättävän hyvin, tajusin jonkin verran siitä. Kärryjen vedon jälkeen päivä loppui.


Toivottavasti piditte postauksesta! Sunnuntain tunnelmia tulee lähipäivinä.
Seuraavaan postaukseen!
-Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat