torstai 5. toukokuuta 2016

20#Merin valmennus Brunolla

Moi!
Elikkäs olin eilen valmennuksessa ja menin sen siis Brunolla. Bruno olikin minulle aivan uusi tuttavuus. Kun tultiin tallille niin pestiin kaverini kanssa herran tupsujalat ja niissä olikin aika paljon hommaa! Kun kaikki kökkäreet olivat viimein poissa, vietiin Bruno käytävälle ja laitettiin se kuntoon mun kaverin kanssa. Sitten mentiin kentälle.

Bruno koitti heti alkukäynneissä laiskotella, mutta napautin sitä kevyesti raipalla ja vauhtia riittikin koko lopputunniksi. Tein perus taivutuksia sun muuta. Bruno näki yhdessä nurkassa jonkun mörön ja jännittyi siellä, mutta ei kuitenkaan tehnyt mitään muuta. Otin sitten ravia ja Bruno tuntui hyvin reippaalta ja kivalta. Kohta Meri tulikin paikalle ja päästiin aloittelemaan.



Siirryttiin aluksi uran sisäpuolelle ja käveltiin uran sisäpuolella normaalisti. Tehtiin väistöjä etupää uralla kartiolta toiselle. Saatiin Brunon kanssa ihan mukavia pätkiä vasempaan kierrokseen, kun vain muistin ratsastaa oikean pohkeen kunnolla läpi ja jarruttaa vähän edestä. Sitten vaihdettiin suunta otettiin laukkaa. Aluksi nousi vasen laukka, mutta sain sen korjattua oikeaksi. Brunolla oli tosi kiva laukka ja muutenkin se oli helppo ratsastaa laukassa.
Laukan jälkeen vaihdettiin suuntaa ja tehtiin väistötehtävää oikeaan kierrokseen. Bruno oli oikein kiva ja vasen pohjekin toimi hyvin. Pari kertaa jarrut jäivät puuttumaan, mutta sain ryhdistäydyttyä ja Bruno toimi kivasti.
Yhtäkkiä Bruno lähti yhdessä nurkassa karkuun jotain ja otti pienen laukkaspurtin, mutta sitä ei tarvi huomioida.
Seuraavaksi otettiin laukkaa vasempaan kierrokseen. Valmisteltiin itsenäisesti ja vasen laukka nousi helposti. Tänne suuntaan laukkaa oli helpompi työstää ja heppanen oli aivan huippu!

Seuraava harjoitus oli taivutus ja avotaivutus. Molemmat onnistuivat tosi hyvin ja oli varmaan ekat kunnon avot ikinä, mitä oon tehnyt. Kuvia ei näistä ole ja teksti alkaa venyä, joten en näistä kauheasti sepusta. Menivät siis hyvin.
Loppuun otettiin muutamat ravihypyt  ristikolle, jotka meni muuten tosi hyvin, paitsi Bruno ei aluksi suostunut kääntymään oikealle, mutta sitten, kun se meni sinne niin kaikki meni tosi hyvin.






Kaikenkaikkiaan valmennuksesta jäi ihan hyvä fiilis ja Bruno oli kiva.

Tykkäättekö te jykevistä vai siroista hevosista?

Seuraavaan postaukseen
-Iida <3

4 kommenttia:

Suosituimmat